Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Snart laksefiske!

Skrevet 31.05.2009 22:52 - Lokale saker

I fjor høst sendte Nabonytt ut sin egen, mer eller mindre, selvutnevnte laksefiskeekspert for å se på gytinga i elva Vigda.

 

Eksperten er ihuga sportsfisker Ottar Moen, fra Elnesvågen i Møre og Romsdal, som i sommerhalvåret stort sett tenker på fiskeri. Han er selv grunneier og entusiast i den lokale elva Moaelva i Møre og Romsdal, men entusiasmen har de siste åra gått mer og mer over til Buvik-elva Vigda, der 2 av hans barnebarn bor.

 

Ottar og Sigurd fisker i elva Vigda
Ottar med barnebarnet Sigurd på fisketur.

 

I slutten av oktober 2008 gikk han hele elva, fra fossen nedenfor riksvei 708, til elvautløpet i Buvika.

Formålet med dette var å telle gytegroper, og på den måten kartlegge framtidig produksjonen i elva. I tillegg til egen interesse av dette, innrapporterte Moen funnene til NINA, som tidligere år har gjort lignende forsøk i Vigda selv.

 

På hele strekningen telte Moen hele 479 gytegroper, og på hans egne regnemåte med to groper pr. par kommer man opp mot 25.000 rogneegg. I tillegg telte han 62 gytegroper som lå på land, grunnet lav vannstand. Dette mener han kunne vært unngått om demningen ved Ånøya hadde blitt stengt en ukes tid før.

 

Ottar viser en av gytegropene han fant som lå på land.
Ottar viser en av gytegropene han fant som lå på land.

 

Med like bra gyting tidligere år er det all mulig grunn til å ta med seg fiskestanga til Vigda i sommer, sier Moen, som nesten ikke kan vente med å ta turen til Buvika.

 

Han kan heller ikke dy seg for et lite innspill til Elveeierlaget, som etter hans mening, og sikkert mange andre, har alt for strenge kvoter, (2 fisker pr døgn, red.anm) i alle fall når man vet hvor produktiv elva er. Han mener også at det i tillegg til å være gratis for barn opp til 16 år, bør være egen kvote for barna. Bare på den måten kan man rekruttere nye fiskere, og unngå forgubbing i elva.

 

Husk åpning av laksesesongen 1. JUNI.

 

Fiskekort kan kjøpes hos HydroTexaco i Buvika, Sportshuset på Melhus og hos enkelte grunneiere.

 

Skitt fiske!

 

TEL


Til toppen

Del denne artikkelen på Ikke dårlig, jeg kommer til Vigda!


 Skrevet av: BørsaLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: