Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Elvene i Skaun stenges ikke

Skrevet 16.03.2010 15:26 - Sport

Får nye restriksjoner på døgnkvote.


Får mindre tid i elva: Sportsfiskerne Odd Inge Øyås og Tron Inge Kvernberg får nå 14. dager kortere sesong langs elvebredden.

 

 

Flere elver i Norge blir nå stengt for laksefiske i hele fem år. I Skaun vil både Vigda og Børselva fortsatt være åpne.

 

Bakgrunnen for de stengte elvene er at myndighetene er bekymret for villaks bestanden. I flere elver i vårt langstrakte land har det vært mindre laks enn normalt de senere årene. Lakselusa får skylden.

 

 

I Skaun stenges ingen elver, men det kommer nye restriksjoner på døgnkvoten i tillegg til at sesongen kortes ned.

 

- I år vil det komme restriksjoner på kun en laks i døgnet, mot to i fjor. Sesongen vil også forkortes med fjorten dager, slik at årets sesong slutter 15. august, sier leder i elveeierlaget, Anders Garberg.

 

Elveeierlaget i Skaun er ikke enige i de nye restriksjonene og har i en høringsuttalelse til Direktoratet for naturforvaltning pekt på at det i fjor var et rekordår i Vigda.

 

- Fjoråret var all time high i Vigda, men vi blir ikke hørt, fortsetter Garberg.

 

Etter påske skal elveeierlaget samles til møte der nye regler skal diskuteres. Garberg åpner for flere typer agn i fisket.

 

- Vi skal diskutere muligheten for å åpne for bruk av andre typer agn, deriblant se på muligheten for å åpne for bruk av spinner. Men dette er noe vi vil komme tilbake til på et senere tidspunkt, avslutter lederen i elveeierlaget.

 


Til toppen

Del denne artikkelen på På tide det blir lov med spinnere og wobblere igjen. Vigda er jo en ypperlig arena for å innvie ungene i laksefiske og spinner og wobbler er absolutt greiest for ungene.


 Skrevet av: lars nielsen


La oss få igjen muligheten til å fiske med DUPP. Dupp er ikke et fangstredskap men, et hjelpemiddel. På forhånd takk


 Skrevet av: Harry Leistad Trondheim


Til elve-eierlaget i Vigda Er det mulig og forandre stengingen for fiske i Vigda.Dagens ordning er fra kl2400 til 0500. Fra midnatt og utover er det i di fleste elver godt fiske. Kan det være mulig og ENDRE stengingen fra kl:0230 til 0800. mvh Harry Leistad


 Skrevet av: Harry Leistad TrondheimLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: