Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Slutt for Nettby

Skrevet 27.10.2010 09:42 - IT

En æra er over for VG-eide Nettby. Nå avslutter tjenesten som tok opp kampen med Facebook. Nå oppgir de giganten som årsak til nedleggelsen.

 

Nettby.no - legger ned

Illustrasjon: Nettby.no 

 

I pressemeldingen sendt ut tirsdag kveld skriver de blant annet:

 

Nettby har vært en formidabel suksess, men utviklingen den siste tiden gjør at styret i Nettby Community AS har bestemt seg for å avvikle selskapet. Tjenesten hadde på det høyeste over 350.000 daglige brukere og over 800.000 registerte profiler. Over 70 % av norske tenåringer har opprettet en profil på tjenesten og i perioder hadde Nettby over 300 millioner ukentlige sidevisninger – mer enn de ti største norske nettstedene til sammen.


Det siste halvannet året har Nettby derimot hatt en kontinuerlig nedgang i trafikken. For å snu utviklingen har det blitt implementert en lang rekke tiltak, inkludert en komplett redesign. Den negative tendensen har imidlertid ikke vært mulig å snu og det er ikke utsikter til at det vil endre seg. Dette er ikke et særnorsk fenomen, men også i f.eks Danmark, Sverige og Frankrike har de nasjonale nettsamfunnene opplevd sterk tilbakegang. Vinneren er Facebook.


For at tjenesten ikke skal bli en spøkelsesby med stadig lavere aktivitet og betydelig underskudd har styret og eierne bestemt at tjenesten skal legges ned med virkning fra 1. januar 2011. Praktisk sett betyr dette at etter denne datoen går det ikke an å logge seg inn på Nettby lengre. Vi kommer selvsagt til å ordne opp i alt det praktiske rundt avviklingen av Nettby, og legge ut verktøy som gjør at alle innbyggerne våre kan flytte ut med bilder og innhold på en grei måte. Det vil ikke være mulig å kjøpe max lengre, og de som har kjøpt max som går ut over 1. januar vil selvsagt få disse pengene tilbakebetalt.

 

 

Da Nabonytt tok turen innom i onsdag morgen, var drøyt 1900 brukere pålogget nettsamfunnet.

 

Hele pressemeldingen kan leses på: http://nettby.no/community/article.php?community_id=19&id=2758078

 

Er du medlem i nettsamfunnet Nettby? Kommer du til å savne det? 

Vi hører gjerne fra deg via kommentarfeltet under.

 


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: