Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Nektes å bruke kirka

Skrevet 11.11.2010 08:52 - Lokale saker


Lasse og Kim Are Leistad Næss får ingen forbønn i kirkene i Skaun. Her i tingretten. Foto: Facebook.

 

De giftet seg i tingretten, men de ønsket også et tradisjonelt bryllup i Buvik kirke. Det får de ikke.

 

Det skriver avisa Sør-Trøndelag torsdag.

 

Planen var at Næss Leistad skulle fornye ekteskapsløftet i sin egen kirke på toårsdagen i 2012.

 

Sokneprest i Buvik menighet, Dagfinn Bjerkestrand, nekter det unge paret å få  en kirkelig velsignelse, og han nekter også å låne ut kirka til andre prester til dette formålet.

 

- Det handler om samvittighetsprinsipper, sier Bjerkestrand til Sør-Trøndelag.

 

Han har ikke diskutert saken med menighetsrådet, men uansett er det soknepresten som bestemmer i slike saker.

 

 

 


Dagfinn Bjerkestrand sier at han forstår skuffelsen til det unge paret, men at han må kunne stå for sine meninger.

 

Kilde: Avisa Sør-Trøndelag

 

 

Espen Tørset

 

 


Til toppen

Del denne artikkelen på Sykt dårlig gjort må jeg si. Jeg viste ikke at en prest (Dagfinn) kunne bestemme over buvik kirke akkurat som han eier den. Dette synes jeg er ganske respektløst. Dagfinn kan ha sine meninger om dette, men ingen har tvingt han til å vie dette paret så da ser jeg ikke problemet. Håper kim og lasse kommer gjennom tilslutt med dette. Og får vie seg i buvik kirke.


 Skrevet av: ung jente


Trodde Kirken var for alle jeg. "La de små barna komme til meg" står det så fint i Skriften. Men når disse små barna blir store, å som i denne saken her atpåtil homofile. Nei da får de ikke være brukere av Guds hus. Kirken fordømmer også rasisme, men hva er dette da???? Kirken klager og sliter med "dårlig oppmøte". Skjønner jeg godt. Er det noen som fordømmer folk, er det jaggu Den Norske Kirke.Vet også av tilfelle der hvor prest har i utgangspunktet nektet og konfirmere psykisk utviklingshemmede. " De skjønner ike noe av det" var prestens personlige mening.Prester med slike holdninger burde ikke være prester. "Samvittighetsprinsipper" den skjønner jeg ikke. Samvittighet er tydeligvis noe kirken ikke har. Bare og be om tilgivelse, så er de ferdig med den saken. Og prinsipp, ja vi lever i snart 2011, kanskje på tide med fornyelse? Flott att dere går ut i media med denne saken, Stå på Kim are og Lasse.


 Skrevet av: L.H


D ska no finnes anna kirka i nærheten som vil vie dæm, men helt sykt da. Håpe dæm går te resten av media me saken her. Stå på!


 Skrevet av: Tom


Har Dagfinn myndighet te å si at kirka ikke kan lånes ut te homofil vielse? Kirka e av og for folket.


 Skrevet av: jaha


Det hellj da me enten tingretten eller kjerka. Begge dele hi itj æ haurt om ennå. Men stå nå på.


 Skrevet av: Jårastjerna


skjemmes over buvik kirke.. bjerkestrand eie da vel itj kirka!!må få slutt på herre fordomman,alle burde være velkommen t kirka.


 Skrevet av: T.B


At det går an da,no får du sjærp dæ Bjerkestrand.... Nå slutter æ å gå i kirka t du tar dæ sammen..Greit nokk at du itj vil vie dæm,men du vil itj "lån"bort kirka de heller nei.!!!! Det her skal det bli mediasak utav,bli me å demonstrer folkens....Makan


 Skrevet av: Tove.


Rart å se hvordan folk kritiserer en prest som faktisk bare står for sin tro og oppfatning. Bibelen er faktisk imot homofili, og frem til Bibelen blir skrevet om så er faktisk prester pliktet til å følge skriften! Saken er her lagt frem på en slik måte at Dagfinn blir stillt i et dårlig lys - faktisk synes jeg han er en fin og folkelig prest som har i stor grad tilpasset sin tro til dagens samfunn! Man må jo respektere vår prest her og ikke gå på ham personlig. Når det er sagt, så vil jeg ikke påstå at jeg er enig i det Bibelen sier... Og dere som her kritiserer vår prest for å ta eiendom i kirken: hvor ofte har dere selv vært i kirken? Hilsen en som er lei av at alle kun ser saker fra en side, og ikke helheten!


 Skrevet av: Pompel


kirken lager sine egne regler. er så møkk lei denne dobbeltmoralske holdningen deres. de sier at gud og jesus er glad i alle og vi er like mye verdt blablabla...men så når det kommer til virkeligheten er de så sinnsykt dømmende...er man ikke a4 så er det ikke rom for annet. har ingenting mot gud og jesus, tror ikke de har noe imot homofile, men fanklubben deres kan jeg spare meg for!!


 Skrevet av: gerd


Tull og tøys, la no gutan få gift sæ i kirka!


 Skrevet av: gretsen


Fant dette på siden til Den Norske Kirke. "Et viktig mål for arbeidet med likestilling og likeverd i kirken er å gi rom for variasjon og forskjellighet, slik at den enkelte kan oppleve et stort spillerom. Det forutsetter respekt for forskjellighet". Altså så respektere dm itj forskjelligheter når d gjeld legning. Som mang har skreve hær, så leve vi i 2010, snart 2011. Har kirka virkeli itj komme lenger? Trur prestan i hver enkel kirke, leike litt Gud æ. Bjerkestrand snakke om samvittighetsprinsipper?? Kæm sine samvittighetsprinsippa?????? E d hannes Samvittighetsprinsippa???? Og dæm e rett?? Og ut ifra hannes samvittighetsprinsippa, ska han få lov t å bestem han da, kæm som får gift sæ i Buvik kirke??? Trur Den Norske Kirk må bynn å sjå sæ litt rundt i dagens samfunn!!!!!! Og ta lærdom av det og ikke en bok som vart skreve for over 2000 år sia. Vil dm ha fulle kirka så kanskje dm må slutt og gå etter sine egen meninga og samvittighet,og heller følg dette århundre!!


 Skrevet av: v.r.s


Stå ferr sine egene meininga ja... Greit nåkk d, men d må værra kjeldi å værra præst, å ikke kan godta folk som dæm e!! Å e itj alle velkommen t kjerka, om æ tørr spør??


 Skrevet av: oppgitt


Kjære pompel Sjer ka du skriv og æ ska vær ærlig me dæ på at æ e itj dn som renn ned døren t kirka. Men når d e sagt, så trur æ nok at kirka skulla ha hatt litt mer om dagen i dag i sine gudstjenesta. Da mene æ samfunnet idag, verden idag etc. trur nok at ungdommene sjer sæ lei av å hør det samme om at og om at igjæn. All veit sånn ca ka som står i bibelen. Men d e nå me å lev i dag..... Trur nok svært få leve, slik som d står i bibelen.


 Skrevet av: v.r.s


Presten i Buvika er litt spesiell. Under konfirmasjonsforberedelse fordømte han Ari Ben, og i en julepreken krittiserte han menigheten for kun å komme i kirka (fylle opp kirka) kun på spesielle merkedager som jul og 17 mai. Jeg vet av personer som ikke har satt sin fot i kirka etter den prekenen. Det er greit at prester har egne meninger, men de bør kanskje holde slike meninger for seg selv? Prester med ekstreme meninger taler nok ofte for tomme hus. (Buvik kirke)


 Skrevet av: Æ lure


fint at dæm fær te tingrættn istan, æ dele samme mening som Dagfinn æ :-) det står tross alt i bibeln om det dær å da e det væl itj så rart at dæm itj vil vie eller lån ut kjerka te homofile ekteskap?


 Skrevet av: grettj nok


U go dagfinn ! :D syns de e fint at de e nånn som står for det dæm mene. komme te å gjort de samme sjøl !


 Skrevet av: Ungdom fra skaun


Æ e enig Dagfinn æ ja dem kan gjifte sæ i skapet d her høre itj hjæmm non plass


 Skrevet av: kjell


il først og fremst få fram at frem at jeg ikke er ute etter å hetse eller henge ut sokneprest Bjerkestrand, har full forståelse for at han må følge sin samvittighet og vil avstå fra å vie Kim-Are og Lasse. Men må da få stille spørsmål ved hans samvittighet når han mobber/utestenger min sønn/svigersønn fra vår egen bygds kirke? Hvilken rett har han til det? Var helt til disse dager hellig overbevist om at kirken var et hus med stor takhøyde og at det var plass for både troende og tvilende.Trodde faktisk at det var arbeidsgiveren til prestene(les Gud) sin jobb å dømme. Blir såret helt inn i hjerterota av det her, føler at presteskapet ikke godtar meg og mine. Jeg og min familie stiller oss fullt og helt bak Kim-Are og Lasse når det gjelder dette her, for hos meg er det takhøyde, medmenneskelighet og nestekjærlighet en form for religion. Men jeg vil bare takke statskirken for de årene vi hadde sammen og beklage at det ikke er rom for sånne som meg der Kjempestolt av guttene mine:-)


 Skrevet av: Lisbeth Pettersen Stolt mor/svigermor


Kirken er for alle, homofile kan også bruke den. Det er jo helt sykt


 Skrevet av: Tobias


Er du litt på jordet??? Bibelen skrives om??? Trokke det! Gå til indre misjonen på møte du!


 Skrevet av: Svar til Pompel


Kåffår kan itj bare de homofile bare ta et nei da.. vi alle vet ka som står i bibelen.. dem e da sammen og har vært i tingretten.. ka mer treng dem da???? Hold itj det for dæm at dem e sammen og familie og venner e gla i dæm... huff, nei det e andre ting her i verden som e viktiger.. husk det:)


 Skrevet av: :)


Er stolt over å ska ha dette paret som faddere til den lille prinsessa vårres når hun blir født i februar :)


 Skrevet av: kristin N


-Det går sekkert an å få lån nøkkel åt kjerka ten Birger Paulsen sjø


 Skrevet av: tilskuer


Sokneprest Bjerkestrand ønsker ikke å vie ekteparet i kirken,nei vel.... men andre prester er av en annen oppfattning og vil gjøre det.Da bør selvfølgelig prest og menighet stille Buvik kirke til disposisjon.Gjør døra høy og porten vid og ønsk de nygifte all mulig lykke på ferden.


 Skrevet av: Therese


"Bibelen er faktisk imot homofili, og frem til Bibelen blir skrevet om så er faktisk prester pliktet til å følge skriften!" Altså, om det er tilfellet så er det flere ting den norske kirka og prester burde følge. Øye for øye f.eks. Steining av egne barn. Trenger jeg egentlig å fortsette?


 Skrevet av: Til Pompel


"Som mang har skreve hær, så leve vi i 2010, snart 2011. Har kirka virkeli itj komme lenger?" Altså, hvorfor skal vi forvente at kirka har kommet lengre enn vårt eget samfunn? Du vet, det samfunnet som fortsatt ikke har skilt kirke og stat, det samfunnet som senest i 1980 gjorde Life of Brian forbudt her i landet (før det ble opphevet), et samfunn som fortsatt ikke har ytringsfrihet, vi har lik null eiendomsrett og ingen personlig valgfrihet hva gjelder hvordan vi vil leve våre egne liv (med få hederlige unntak) Jeg synes det er rart å kritisere kirka for å være tilbakestående når du lever i et samfunn som generelt er like tilbakestående i forhold til utvikling.


 Skrevet av: Til V.r.s.


Husk folkens at ingen kan nå rå for at dæm får den legninga dæm får.... Vi bli berre født sånn :o)


 Skrevet av: Skrevet av: Skauning))


Samvittighetsprinsipper? Jasså ja. Men hva med utfrysning? Det strider vel ikke i mot noen samvittighetsprinsipper det... Stå på Kim Are og Lasse!


 Skrevet av: ..


Et bilde sier mer enn 1000 ord: http://bit.ly/aw0cq1


 Skrevet av: Hr. Bibelstripp


Dokk må da får F ha no anna enn d her å skrive om syntes d her e motbydlig æ mene presten gjør en strålende innsats det skal være forskjell på skit å pannkak.


 Skrevet av: kjell


hvorfor akkuratt kirka???


 Skrevet av: .:x lol x:.


Lurer bare litt, blir det ikke feil å melde seg ut av DNK på grunn av hva 1 prest mener?


 Skrevet av: Tone


Like å hør at de e nånn som forstår. Som det står i bibelen så e de sånn at de SKA! vær mann å kvinne. De va sånn de vart laga for at de skull vær. såklart går en prest utifra de skrevene ord ! Kanj da itj forvent nå annja ennj de?? Bli rætt å slætt forbannja æ når æ høre hættsing av hanj Dagfinn! De finnes annjer præsta som unnjergrave bibelen å likavæll vie to kara. har itj nå imot homoseksuelle æ. men viss en præst nækte å vie dæm så syns æ dæm ska aksepter det å finnj sæ en annja plass. men ka vet væll æ, kun en simpel 16 åring fra skaun !!!!!


 Skrevet av: Ungdom fra skaun


no har det sæ sånn at bibeln e imot homofili, da må dokk nå te faan godta det da.. æ skjønne godt koffer han itj vil vie dæm, han e jo en tilhenger av bibeln å tru på det som står ti denj! my oppstyr ut tå itjnå...


 Skrevet av: annjer ungdommen fra skaun


Mange spørsmål og noen få svar… Er alle velkommen til kirka? Ja, det er de. Er alle handlinger tillatt i kirka? Nei, det er de ikke. Har jeg fordømt noen til fortapelsen? Nei. Himmelen er like åpen som alltid. Vi er uenige om én ting, men jeg forstår også at denne ene tingen er større for dem enn andre ting. Eier jeg kirka? Nei, men har jeg en forpliktelse til å forkynne det jeg mener er rett? Ja. Visste jeg at jeg kunne komme til å såre noen når jeg stod fast i min overbevisning? Ja. Er menneskeverdet knyttet til seksuell orientering? Nei, vi er like mye verd alle mennesker, vi er alle ”feilvare” på et eller annet vis. Er disse to guttene dårlige mennesker? Nei, ikke verre enn andre gode samfunnsborgere. Er jeg bedre enn disse to guttene? Nei, slett ikke, men de feil og synder jeg har og gjør, ønsker jeg å legge fra meg, enten det er medfødte synder eller tillærte laster. Vil jeg tilbake til fortidens fortielse av menneskers indre liv? Slett ikke, men selv om jeg setter pris på dagens åpenhet rundt det meste, betyr ikke det at alt som mennesker i vår tid gjør er riktig, selv om det føles riktig. Har jeg selv gjort noe galt som da jeg gjorde det, føltes riktig eller lurt eller var et forsøk på å være morsom? Ja, helt sikkert. Men det betyr ikke at det var riktig, det kunne tvert imot være fullstendig galt og en synd. Vil jeg ønske disse to velkommen i kirka til dåp, til å være faddere, til nattverdbordet? Ja. Ville jeg vært like glad i min egen sønn om han hadde vært homofil? Selvfølgelig. Må alle være enige med meg for å være med i kirka? Hvem har sagt det? Gjør jeg dette for å bli populær? Nei. Må jeg være enig med alle kirkens medlemmer om alle ting? Det er faktisk umulig.


 Skrevet av: Dagfinn Bjerkestrand


Kirken og kirkens menn har opp gjennom tidene kjempet med nebb og klør for sitt tolkninger av skriften, men heldig vis er kirken etterhvert kommet til litt fornuft. Dagfinn far fått kvinnelige koleger, ja til og med kvinnelige lespiske koleger. Vi har vel også hatt en lespisk kvinnelig biskop, og ære være kirken for det. En lespisk kvinne kan i dag jobbe fritt i kirkene rundt om i Norge, men Buvik kirke kan ikke lånes ut til et bryllup mellom 2 homifile menn. Ingen krever at Dagfinn mot sin overbevisning skal vie dette paret, men å nekte dem å låne Buvik kirke til det forstår jeg lita av. Det kan du gjerne forklare. Du kan også utdype hva du mente da du på julaften for noen år siden kritiserte de som kun gikk i kirken på den høytidsdagen og som du ikke så i kirken ellers i året. Jeg vil avvente ditt svar før jeg bestemmer meg for et besøk på julaften i år. Jeg kan ikke garantere at jeg kommer resten av året.


 Skrevet av: Re: Dagfinn B


Nei, det blir ikke feil. Presten bare etterlever det som står i Bibelen han, og DNK er basert på Bibelen. Så hvorfor prøve å skille det ene ifra det andre? Faktum er at det er de semi-kristne som er tullinger, de som tror på NOE i bibelen, men ikke alt. -DET- er idiotisk det. Så meld dere ut, ikke støtt dette faenskapet med skattepengene deres (om du er medlem så støtter du statskirka med penger, simple as)


 Skrevet av: Til Tone


Den Norske kirke er nok basert på bibelen, og bibelen er oversatt og tolket etter de samme gamle skriftene som koranen. Hvorfor står det da ikke det samme i bibelen og koranen?


 Skrevet av: RE. Til Tone


Hvorfor velsignelse av et inngått(for 2 år siden) bryllup nå? Et bryllup består vanligvis av ektevigsel og en etterfølgende bryllupsfest. Å gifte seg er ingen kirkelig handling, men dersom et par ønsker det kan bryllupet bli arrangert på en måte som gjenspeiler det livssynet brudeparet har. Altså en velsignelse i kirka. Er det det dette handler om? Ønsker Kim Are og Lasse å bli velsignet? Dette handler jo ikke om å gifte seg, de er jo allerede gift! Innflytter……


 Skrevet av: NN


Synes NN har et veldig godt poeng her! Hvorfor i alle dager skal dere giftes igjen - dere er da vel nygift! Har skjønt hele debatten om dere har søkt om vielse i KIRKA FØRST, men hvorfor gjør dere dette nå - for å få til oppstyr??? Jeg har ikke noe imot disse guttene eller homofili, men skjønner ikke...! Er selv gift på prestekontoret, men holder ikke på å gifter oss annenhvert år etter det.... Innfødt


 Skrevet av: Innfødt


Homoain fæ skaff seg e ega menighet om dem skal haill på med toillet sett.. Hvess Gud ha sagt at son æ støggedom, så hjælpe det itj å mas på å få gift se i kjerka.. fæ itj nå mær Velsignels for det dæm gjær om dem true seg inn... Nei hoff tytty.. no må dåkk skjerp dåkk homsa.. bli så my rabalder mæ dåkk allvei..KVALMT usj...


 Skrevet av: huffLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: