Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Facebook Places lansert

Skrevet 05.01.2011 19:20 - IT

Facebook Places er lansert i Norge
 

Nå kan Facebook se hvor du er, og Datatilsynet liker det ikke.

 

For en tid tilbake lanserte Facebook sin geotagging-tjeneste Places i det store utland. Da vakte det bekymringer for personvernet og sikkerheten til brukerne.

 

Mange har vært inne på knappen Places, for så å få informasjon om at tjenesten ikke er tilgjengelig for området. I dag ble tjenesten (endelig?) lansert også for norske, svenske og danske brukere.

Facebook Places gir brukerne muligheten til å oppdatere profilen sin med hvor de befinner seg, samt dele bilder fra stedet.

 

Tjenesten er ikke helt ulik tjenestene Foursquare og Gowalla, som har vært tilgjengelig i noen måneder nå. De gir også brukere muligheten til å sende ut informasjon om hvor de befinner seg, og hvem de er der med, til sin profilen på nettverket.

Tjenestene fungerer på den måten at mobilen gir deg en liste over steder i nærheten av deg og lar deg sjekke-inn på det stedet som er riktig. Det fordrer at noen har registrert stedet før deg. Hvis ikke, kan du selvsagt være førstemann ut å registrere.

 

Og er du i tvil; I tillegg til mobilapplikasjonen, er det også mulig å oppdatere Facebook Places via facebook.com.

 

Datatilsynet ber brukerne være varsomme.

Helt siden dag én, har Datatilsynet i Norge vært kritiske til funksjonen. Og kritikken fortsetter nå som tjenesten er tilgjengelig i Norge.

- Du mister litt grepet over hvem som får vite hvor du er. Og det kan være problematisk i forhold til arbeidsgiveren, familie, venner eller andre relasjoner, sier informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet, til DinSide.

Skåra ber alle Facebook-brukere være klar over hva de gjør når de tar i bruk den nye tjenesten.

- Det viktigste er at du ikke bare godtar funksjonen; men at du setter deg inn i den og stiller innstillingene slik at du vet hvilken informasjon du gir fra deg.

 

 


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: