Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Hvilken nettleser bør du bruke?

Skrevet 14.12.2008 21:59 - IT

For mange er det et ukjent fenomen at det finnes flere varianter av programmer til å surfe på internett med. Noen er også redde for å laste ned og installere programmer på maskinen sin. Særlig når programmet skal benyttes får å få tilgang til det aller helligste: Nettbanken. Mange stoler blindt på at det som er installert er det beste, og tør ikke gjøre endringer.

 

Av Nabonytt sine lesere, benytter knapt 85 % Microsoft sin Internet Explorer.

 

64 % av disse benytter versjon 7, som intill videre er den siste offisielle fullversjon fra Microsoft. Knapt 20% har ikke oppdatert fra versjon 6 ennå(!).
En knapp prosent har prøvd ut versjon 8 i testversjon.

 

Oppdateringer blir publisert av leverandørene titt og ofte, og er i de aller fleste tilfellene gratis å laste ned. Når det kommer nye versjoner er det ofte oppdateringer i sikkerheten av programmet, i tillegg til nye funksjoner som kan gjøre bruken av internett enklere. Intensjonene er i allefall at det skal gjøres tryggere og enklere, selv om intensjonene ikke alltid holder mål...

 

Holder du ikke maskinen din og programmene dine oppdatert, løper du en stor sikkerhetsmessig risiko ved å la være å oppdatere deg. Ikke surf med gammel nettleser!

 

Siden det ikke er noe problem å benytte forskjellige nettlesere samtidig, er det ingenting i veien med å laste ned de forskjellige og teste de ut. Kanskje blir du postitivt overrasket.

 

Drøyt 10 % av våre lesere benytter Firefox. Dette er en videreføring av programmet som ble brukt da internett ble gjort tilgjengelig for folk flest her til lands tilbake på midten av 90-tallet. Så om Firefox er relativt ny, har den mange års utvikling bak seg. Firefox kaprer stadig nye brukere fra Internet Explorer, og er absolutt verdt et forsøk for den som ennå ikke har prøv den. Sjekk www.firefox.no for mer informasjon.

 

Knapt 2,5 % av våre lesere benytter den norskutviklede Opera. En god nettleser med mange års utvikling og bruk bak seg. Nettleseren har blitt veldig populær på endel mobiltelefoner, og kaprer stadig nye brukere. Sjekk www.opera.no for mer informasjon.

 

Den siste på listen vår er Safari. Det er opprinnelig en nettleser forbeholdt brukere av Mac, men Apple lanserte for et par måneder siden den første versjonen tilgjengelig for PC-brukere. Nok en god nettleser som nok kommer med mange gode oppdateringer i fremtiden. Sjekk www.apple.no for mer informasjon.

 

Under ser du de tre omtalte nettleserene som viser samme nettside.

Mozilla Firefox
Mozilla Firefox
Opera
Opera
Safari
Safari


Gi andre nettlesere et forsøk, og det viktigste av alt: Hold nettleseren oppdatert!

 

LEB

 


Til toppen

Del denne artikkelen på Hm... Dere er klar over at Google også har en glimrende nettleser som kan være et knakende godt alternativ?? Den heter Google Chrome, og anbefales! ;)


 Skrevet av: HarpetLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: