Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


- Det koker i Vigda

Skrevet 15.08.2008 13:37 - Lokale saker

Eldorado for Tor Arne Kvam.

  

- Det koker for tiden i Vigda. Om fjoråret var topp, ligger ikke årets sesong langt etter sier fiskefanatiker Tor Arne Kvam fra Buvika. Han ivrer etter å gjøre et nytt kast. For tro det eller ei drar Kvam opp laks på første kastet. Den veier 1.1 kilo. Den blir tatt på mark.

For godt til å være sant. Gode fiskehistorier er det som kjent mange av. - Men ofte biter det på de første kastene, så kan det bli helt stille i timesvis, forteller fiskeren som samtidig legger til at fangst på aller første kast er en sjeldenhet.
 
Trøhør’n
Vi befinner oss i Trøhør’n på østsida av Vigda. Den ligger på valdet til Asbjørn Bøkseth ca to km fra elveutløpet. Kvam mener detter er en meget god plass, men vil ikke oppgi hvor favorittkulpen er. Hemmeligheter og fiske hører også hjemme i Vigda forstår skribenten.Vi beveger oss oppover langs bredden opp mot Tåbrua. Fremkomligheten er blitt ypperlig etter at skogen på østsida er ryddet, og turvei er anlagt i nedre del av elva.
 
I Vigda er det en kvote på to laks pr døgn. Det blir med den en denne gangen. For selv om vi kan se mye laks, blir det bare med nappinga den neste timen.  – Elva begynner å bli vel blank, mener Kvam, som er i elva minst tre ganger i uka hver sommer. Mange av fiskerne har den siste tida fisket kvote hver gang de har vært i elva. Men som om kjent er det ikke bra at elvene er for blanke eller for grumsete.
 
4 kilo
Ryktebørsen sier at det er tatt laks på hele 4 kilo i år. Den skal være tatt ved Elvegata ca 500 meter fra elveutløpet. Selv har Kvam tatt en på 3.2 kilo i år i ”Bassenget”. Det er en av de mange nye kulpene som er kunstig anlagt de siste årene.
 

"Bassenget". Den nye kulpen en kan skimte fra E39

Av: AL 907 44 925


Til toppen

Del denne artikkelen på 
Legg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: