Siste kommentarer
til våre nyhetssaker:

Berit
Erik Evjen Høyvik
Jon Olav
Elin
Øyvind Neeraas
Orkdal
 
Ledig
 


Gir deg bare 9 minutter

Skrevet 14.04.2009 17:55 - IT

Etter en behagelig påskeuke uten klokkealarm, må mange av oss igjen ty til snooze-knappen både en og flere ganger før vi spretter opp av bosso. Men hvorfor gir den oss nøyaktig 9 minutter til?

 

I 50-årene, da de første vekkerklokkene med snooze-knapp ble introdusert på markedet, var innsiden av klokken forlengst standardisert. Snooze-hjulet måtte da passe inn i den eksisterende klokkemekanismen. Urmakere hadde da to valg: snooze-knappen kunne gå i intervaller på litt over 9 minutter eller litt over 10 minutter.

 

Søvnige klokkekjøpere viste seg å havne i dyp søvn på litt over 10 minutter, så urmakerne valgte den første. De fleste bruker nå mobil som vekkerklokke, men snoozen er fortsatt på ni minutter. Dette kan også henge sammen med at alarmene ofte piper i ett minutt, slik at den totale tiden, snooze + alarm, er på ti minutter.

 

Kilde: Mentalfloss/HegnarOnline.no

 

AL

 


Til toppen

Del denne artikkelen på Artig å vite hva enkelte spekulerer på og dette er uansett en meget god måte å våkne på.


 Skrevet av: kokkLegg til kommentar


Navn:
Kontaktinformasjon
Kontroll: Skriv inn tegnene Skriv inn tegnene du ser i bildet for godkjennelse.
kommentar:
 
For å unngå publisering av støtende innhold, har vi nå innført godkjenning av kommentarer.

De blir nå lest, før de blir godkjent og publisert. Vi leser igjennom jevnlig og publiserer godkjente kommentarer så fort vi kan.T2 Regnskap AS - Alt innen regnskapstjenesterTa kontakt på: